Bueng Kan (stad)

Het slaperige plaatsje is uitgegroeid tot een stadje van 15.000 inwoners. De rubber heeft voor veel levendigheid gezorgd. Ook de provinciale instellingen die zich hier sinds 2011 gevestigd zijn, hebben bijgedragen aan de ontwikkeling. Dit deel van de Mekong trekt ook in combinatie met de Phu Thok voorzichtig aan steeds meer toerisme: voornamelijk uit Thailand, maar langzamerhand ook meer uit onze westerse landen.

Mekong strand bij Bueng Kan stad

Bueng Kan is uitvalsbasis voor tripjes langs de Mekong, de heuveltoppen en de watervallen. Als de duisternis invalt, lijkt heel het stadje aanwezig op de Mekongkade, met een rij aan restaurants en eetstalletjes. Het water van de Mekong stroomde ooit tot pal langs de kade. Het door de River aangevoerde zand heeft de laatste tientallen jaren gezorgd voor het ontstaan van een soort duinenrij met begroeiing. Ten westen van de kade is een breed zandstrand langs de Mekong.

In de hete tijd worden de eet- en drinkstalletjes op deze vlakte opgebouwd. Vooral op zaterdag- en zondagmiddag zoekt men hier verkoeling. Ook als het water stijgt, gaat het strandleven leven door. Met de voeten in het water zit men te eten en te drinken aan de stalletjes.

Bezienswaardigheden in Bueng Kan stad

Welke bezienwaardigheden zijn er in Bueng Kan stad? De lijst is niet lang. Onderstaande tempel mag je niet overslaan tijdens je bezoek Bueng Kan stad.

Wat Photharam

Een fraaie tempel. Op het terrein bevindt zich het wrak van een stoomboot die ooit is gezonken in de Mekong. Er zijn ook allerlei voorwerpen die in het scheepswrak zijn gevonden, zoals schoenen. De tempel ligt op 5,5 kilometer ten oosten van de stad tussen de Mekong en weg 212.

Eten en drinken in Bueng Kan stad

Overal in het stadje Bueng Kan zijn nu restaurants en trendy koffietentjes.

Bueng Kan Riverside

Aan de Mekongkade dicht bij het Meanamm Hotel. Is een populaire gelegenheid. Je kunt ook boven zitten. Veel Thai zullen het hier prijzig vinden. Het restaurantje, pal rechts van het Meanamm Hotel is eenvoudig, maar goed. Er is een ruime keuze aan restaurants op de kade.

Por Charoen Panich Bar & Bistro อ่านต่อได้ที่

Een trendy etablissement met rustige live muziek.Een uitgebreide keuze aan binnenlandse en buitenlandse bieren. Op 700 meter van de Mekong en 500 meter van het kruispunt van de wegen 212 en 222. Er zijn daar nog meer trendy zaken.

Overnachten in Bueng Kan stad

Door de rubber-hype komen er steeds hotels bij in Bueng Kan. Dit zijn hotels waar je goed kunt overnachten in de hoofdstad. Volgens Booking.com zijn er 3 hotels in Bueng Kan.

Kaart met alle hotels in Bueng Kan stad

Ontdek de accommodatie mogelijkheden met onze tips die uitgebreider zijn omdat onze journalist Bert de regio uitvoerig verkend heeft.

 

 

The One Hotel***

Groot hotel met veel congresruimte en een indrukwekkende entree. Mooie kamers. Uitgebreid ontbijtbuffet. Groot zwembad. Aan weg 212 naast de Tesco Lotus bij kruispunt weg 222. Tijdens congressen, conferenties en grote party’s kunnen de prijzen flink stijgen. Is er weinig te doen, dan kunnen er voordelige aanbiedingen zijn. Vanaf THB 1500.

BK Place Hotel***

Mooi Hotel. Restaurant. Bar met livemuziek. Groot zwembad met wildwaterglijbaan. Lijkt het vooral van de weekeinden en schoolvakanties te moeten hebben. Aan weg 222 op c.a. 1 km zuidelijk van kruispunt met weg 212. Dus wat afgelegen van de stad. Vanaf THB 800 via booking.com. Ook in dit hotel kunnen aanbiedingen zijn.

 

 

The Wisdom Residence**

Goede ruime en heldere kamers met balkon. Geen lift, maar er zijn ook kamers op de begane grond. In zijstraatje aan de noordzijde van weg 212. Bij het grote kruispunt. Tegenover Tesco Lotus. Geen ontbijt, maar de 7-Eleven is vlakbij. Vanaf THB 600 via booking.com. Reserveer tijdig, want deze accommodatie kan snel vol raken.

Rachavadee Hotel

Prima kamers. Staat alleen in het Thai aangegeven. Bueng Road, tegenover een school op ongeveer 250 meter van het westelijk (rustig) deel van de Mekongkade. Vanaf THB 450. Tel: +66862364477.

โรงแรมแม่น้ำ Maenamm Hotel

Dit is het oudste hotel van de stad. Eenvoudige accommodatie aan de Mekong Kade. Goede en schone kamers met airco en eigen sanitair. Niet al groot. De locatie is echter uitstekend. Naast de restaurants aan de Mekong. Geen lift. Er zijn kamers op de begane grond. Het restaurant naast het hotel serveert een ontbijt. Vanaf THB 400 met airco en eigen sanitair. Kamers met uitzicht op de rivier kosten THB 450. Tel.: +6642491052 of +6642491216.

 

Reizen naar Bueng Kan stad

Alle informatie over hoe je naar Bueng Kan stad kunt reizen vind je hier. Voor jouw Bueng Kan stad reis heb je een geldig visum nodig. Bekijk de vereisten voor het Thailand visum. Zonder geldig visum kun je niet naar Bueng Kan stad reizen.

Taxi

Taxi OK kun je bestellen in het Engels +66611540844

Op de fiets langs de Mekong

Tussen de hoofdweg 212 en de rivier lopen op diverse plaatsen smalle parallelweggetjes, die vooral leuk zijn om te fietsen.

Visum aanvragen voor reizen naar Bueng Kan

Voor reizen naar Bueng Kan in Thailand kan een visum verplicht zijn. Zie hiervoor visum informatie thailand.

Beste tijd om te reizen naar Bueng Kan

In onze wintertijd is Bueng Kan op zijn mooist en het fijnst om te verblijven. Het is de koele droge tijd in de stad.

 

Gezond op reis naar Bueng Kan stad

Zie de gezond op reis naar Bueng Kan informatie. Daar staat ook de vaccinatie informatie.

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Bueng Kan

De T.A.T., de officiële Thaise toeristeninformatie, heeft geen informatiecentrum in Bueng Kan. De provincie valt onder het kantoor van de T.A.T. in Udon Thani.

Tourism Authority of Thailand Bueng Kan

16 5 Mukkha Montri, Tambon Mak Khaeng, Mueang Udon Thani District
41000 Udon Thani
Thailand
Telefoon: +6642325407


Twitter: twitter.com/thailandfanclub
Facebook: facebook.com/amazingthailand
YouTube: youtube.com/user/tourismthailand
Instagram: instagram.com/tourismthailand

 

Neem contact op met Verkeersbureau Bueng Kan

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mailadres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.