Bueng Kan

Bueng Kan is de jongste provincie van Thailand. Tot 2011 was het gebied onderdeel van de provincie Nong Khai. Het uiterste noordoosten van de Isaan gold als een geïsoleerde streek, maar de rubber bracht verandering.

Bueng Kan (stad)

Ontdek betrouwbare toeristische tips over Bueng Kan stad. Vind inspiratie voor je Bueng Kan stad vakantie & reis.

Bueng Khong Long

Bueng Khong Long is een regio in Bueng Khong Long-district in de provincie Bueng Kan in het noordoosten van Thailand. Bekijk de tips voor toeristen van VVV Bueng Khong Long

Bung Khla

Bung Khla is de ideale uitvalsplaats om Phu Tok en de watervallen te bezoeken. Je moet wel vervoer hebben. Lees de toeristische tips van Verkeersbureaus en VVV Bung Khla.

Pak Khat

In Pak Khat is de opmerkelijke Wat Sawang Arom. De gouden cedi blinkt in het zonlicht bovenop een rots. Bekijk de toeristische tips.

In de provincie komt volgens de planning in 2023 een nieuwe brug over de Mekong die in Laos moet aansluiten op de super Highway naar China. De brug in aanbouw ligt op 10 kilometer ten westen van de provinciehoofdstad. De vraag is of deze datum wordt gehaald. Ook is een vliegveld gepland. Er wordt zelfs gesproken over een internationale luchthaven. Veel inwoners zijn blij met deze kansen, maar anderen vrezen dat het leven nooit meer zo zijn zoals het nu nog is.

De provincie heeft een aantal aantrekkelijke bezienswaardigheden met als hoogtepunten het Phu Langla National Park, het geweldige uitzicht vanaf Wat Phu Thok en natuurlijk de Mekong.

Bezienswaardigheden

Wat Phu Thok tempel (provincie Bueng Kan)

Deze tempel wordt gezien als de meest spectaculaire van Thailand. Eigenlijk zijn het twee tempels. Wat Phu Thok Yai (groot) is gebouwd in een heuvel van 359 meter hoog. Om te komen moet je langs steile houten trappen omhoog naar zeven verschillende niveaus. Op ieder niveau is een nauwe balustrade tegen de rotswand. Je bent ongeveer een half uur aan het klimmen. Je conditie moet echt goed op peil zijn en je moet geen last hebben van hoogtevrees. In andere gevallen: doet het niet. Je kunt overigens ook kiezen voor een minder zware route. De tempel is nog vrij jong uit 1969.

De trappen en de balustrades werden gebouwd door monniken, novicen en dorpelingen uit de omgeving. De bouw duurde vijf jaar. De klim wordt vergeleken met een pad van deugd dat een rechtvaardige ertoe brengt de wereld te verlaten en op eigen kracht en vastberadenheid tot emancipatie te komen.

Vooral op het vijfde en het 6e niveau heb je fabelachtige uitzichten. Het zevende niveau wordt afgeraden, vanwege de aanwezigheid van giftige slangen. Je moet oppassen voor apen die op jacht zijn naar eten in je rugzak. Op diverse plaatsen zijn Boeddhabeelden in grotten. Je vraag je af hoe de monniken deze zware beelden naar boven hebben gekregen. Dit moet monnikenwerk geweest zijn.

Vanaf het vijfde niveau kun je over een loopbrug naar Wat Thok Noi (klein). Een tempel boven op een soort vinger naast de grote heuvel.

Trek minstens 2 uur uit voor de klimpartij. Zorg voor voldoende water en wat te eten. Wat Phu Thok is op 47 km van Bueng Kan aan Rural Road 3012. Je neemt eerst weg 212 naar het oosten. Na 26 kilometer rechtsaf Rural Road 3009 en later 3012. Je volgt de blauwe borden. Het handigst is eigen vervoer. Je kunt in Bueng Kan een taxi regelen. Taxi O.K. Bel 06-11540844 in het Engels of Frans. Reken op THB 1200 voor een retour. Een andere mogelijkheid is met bus 225 vanaf de klokkentoren naar Si Walai aan weg 212 bij de afslag naar Rural Road 3009 en daar een toektoek of brommertaxi regelen. Je kunt ook informeren in het Number One Hotel of BK-Place Hotel in Bueng Kan wat voor excursies zij kunnen regelen. Onderweg staan diverse watervallen aangegeven. Deze zijn alleen actief in de regentijd van juni tot en met oktober.

Natuur in Bueng Kan (provincie)

De heuvels in het zuidoosten van Bueng Kan

In het zuidoosten zijn twee langgerekte heuvelruggen met interessante tempels, watervallen en grotten. In het uiterste zuidoosten is het deel van Phu Langka National Park in de provincie Bueng Kan. Een dicht regenwoud bedekt de hellingen.

Phu Singh Forestry

Mooi natuurgebied op 23 kilometer van Bueng Kan. Vanaf de ingang is het ongeveer 4 kilometer naar de Hin Sam Wan (drie walvissen rots). Hin Sam Wan is een 75 miljoen jaar oude rotsformatie die majestueus uit de bergen steekt en als het ware uitkijkt op de Mekong. De formatie kreeg deze naam, omdat de stenen vanuit het juiste perspectief lijken op een familie walvissen. Je kunt de rots slechts bereiken via avontuurlijke paden. Het advies is begeleiding te regelen. Je volgt vanaf Bueng Kan 19 kilometer weg 212 naar het oosten. In het dorp Ban Khok Kong rechtsaf Rural Road 3007. Na ongeveer 4 kilometer is links de ingang.

Phu Wua wildreservaat

Op en rond de andere heuvelrug is het Phu Wua wildreservaat. Het natuurreservaat beslaat beboste heuvels langs de Mekong rivier, variërend tussen 160 en 448 m hoogte. De hoogste heuvel is Phu Wua Lang Tham Sung. De droge en natte oerbossen worden afgewisseld met bamboebossen en graslanden. In het reservaat leven onder andere wilde olifanten, tijgers, luipaarden, beren, fazanten, apen en gibbons. Er worden soms zelfs olifanten op weg 212 gesignaleerd. Er staan waarschuwingsborden. De olifanten worden echter geprikkeld om in het reservaat te blijven door ze lekkernijen aan te bieden. Dit om te voorkomen dat de jumbo’s de landerijen van de boeren gaan plunderen. De toegang bedraagt THB 200. In en rond het reservaat vind je.

Tham Phra Waterval

Het water stort zich over een breedte van 100 meter 50 meter naar beneden. In augustus en september kun je er zwemmen. Aan de voet van de waterval is een natuurlijke wildwaterglijbaan Je kunt een boottochtje maken van 1 km. Chet Si Waterval (zeven kleuren waterval)

Vooral tijdens het regenseizoen een prachtige waterval, met de bijnaam de regenboogwaterval. Het zonlicht veroorzaakt zeven verschillende kleuren. Het water stroomt langs een hoge zandstenen klif om zich over een lange lijn te verspreiden. Hoe verder de droge tijd vordert, des te minder water er valt, maar ook dan is een uitstapje de moeite waard. Het is 30 minuten lopen vanaf de parkeerplaats over een avontuurlijk pad.

Phu Langka National Park

In het uiterste zuidoosten verheft zich boven de Mekong het reliëf van het Phu Langka National Park. Diverse bezienswaardigheden bevinden zich in het deel van het park in Nakhon Phanom. Op ongeveer 10 km van Bueng Khong Long is de toegang naar onder andere de:

Naga grot

Stenen hebben de vormen van een reuzenslang van 12 meter lengte, die hier miljoenen jaren geleden geleefd zou hebben. Er zijn mensen hier die geloven dat het een versteende slang is. De kop lijkt levensecht en langs de rotswand zijn schubben. Het zou om een Naga gaan. In de boeddhistische overlevering zijn naga’s half menselijke, half slangen wezens die in de onderwereld leven en af en toe een menselijke vorm aannemen. Ze worden beschouwd als bewakers van het water en leven vaak in vochtige grotten aan de waterkant. De mythe van de naga leeft sterk in de Isaan. Er zouden mensen geslachtsgemeenschap hadden gehad met slangen, waardoor naga’s met menselijke trekjes zouden zijn geboren. De ontdekking van de grot leidde tot een ware hype. Je kunt vooraf reserveren, maar de grot is aan een jaar van te voren volgeboekt, tenzij je THB 1500 voor de toegang betaalt.

De navel van de Mekong

Op 22 kilometer ten westen van de hoofdstad is de Mekong op haar smalst door een uitstekende rots in de rivier. Aan de overzijde zie hoe de rotspunt is uitgesleten. Dit uitsteeksel zorgt voor een enorme draaikolk in de rivier, vooral actief van juni tot september. Deze kolk heeft een diepte gemaakt van bijna 200 meter. Hier zouden veel naga’s leven. De navel is dan ook een heilige plaats met het tempelcomplex Wat Ban Ahong. Een 7 meter hoge Boeddha kijkt uit over de Mekong. In het landschap liggen enorme zwerfstenen. Je kunt overnachten in een pelgrimshotel aan de Mekong. Alcohol is hier niet toegestaan. Eenvoudige kamers met airco en eigen sanitair met warm water THB 400. Een deel van de opbrengst gaat naar goede doelen. Tel: +66849559073. Geen restaurant en geen ontbijt. Naast het hotel is een restaurantje. Open van 6:00 – 18:00 uur. Tel: +66860217745. Even verder is een winkeltje. Tussen de hoofdstad en Wat Ban Ahong voert een betonweggetje en later gravel dwars door de rubberplantages. Later kom je uit op weg 212.

Foto’s van Bueng Kan

Reizen naar Bueng Kan

Voor je Bueng Kan reis heb je een visum nodig. Bekijk de vereisten voor het Thailand visum. Zonder geldig visum kun je niet naar Bueng Kan reizen.

Hoe kom je in Bueng Kan?

Je bereikt Bueng Kan met de bus vanaf een aantal grote steden in de regio Isaan en vanaf bijvoorbeeld Bangkok.

Er gaan regelmatig bussen vanuit de grote steden Udon Thani en Sakhon Nakhon naar Bueng Kan (stad). Er gaat 3 keer per dag een bus vanuit Nakhon Phanom. Ieder uur gaat een bus vanaf Nong Khai. Er gaan ook minibussen van en naar Nong Khai. Er gaat eveneens een minibus over weg 212 langs de Mekong naar Ban Phaeng (provincie Nakhon Phanom).

Het busstation is aan weg 212 op ongeveer 400 meter ten oosten van The One Hotel.

Met de bus van Bangkok Mo Chit naar Bueng Kan

Er gaan regelmatig bussen vanuit Bangkok naar Bueng Kan

  • Sawadee Esan: V.I.P.-bussen, 4 keer per dag
  • 407 Pathana: Express-bussen, 2 keer per dag

De reistijd bedraagt tussen de 12 en 13 uur.

Vliegtickets naar Bueng Kan

De dichtstbijzijnde luchthaven bij Bueng Kan is Sakhon Nakhon. Dit is geen internationale luchthaven maar een lokale airport. Wil je met het vliegtuig naar Bueng Kan dan vlieg je eerst naar BangKok en dan met een binnenlandse vlucht naar Sakhon Nakhon (SNO). Je kunt ook vanaf Udon Thani (UTH) een binnenlandse vlucht boeken vanaf Bangkok en dan met de bus verder.

Op verkeersbureaus.info vind je voordelige vliegtickets en vliegaanbiedingen naar Bangkok. Bekijk de ticket aanbiedingen.

Visum aanvragen voor reizen naar Bueng Kan

Voor reizen naar Bueng Kan in Thailand kan een visum verplicht zijn. Zie hiervoor visum informatie thailand.

Beste tijd om te reizen naar Bueng Kan

In onze wintertijd is Bueng Kan op zijn mooist en het fijnst om te verblijven. Het is de koele droge tijd.

 

Hotels en accommodaties in Bueng Kan

Bij elke indivuele plaats in Bueng Kan staan accommodatie tips voor hotels, resorts en guesthouses.

 

 

Blijf op de hoogte van Bueng Kan

Vraag binnenkort meer informatie aan over Bueng Kan zoals brochures of een voorstel voor een vakantie reis naar Bueng Kan.

 

Gezond op reis naar Bueng Kan

Reis je naar Bueng Kan, dan raden wij je aan om vooraf te informeren of je inentingen nodig hebt. Je kunt dan ook nagaan of je zorgverzekeraar deze vaccinaties vergoedt.

Vaccinaties voor Bueng Kan, Thailand

Als je gaat reizen naar dit deel van Thailand is het verstandig om je te laten voorlichten over inentingen. Volgens het LCR zijn bepaalde vaccinaties aanbevolen voor Thailand zoals Hepatitis A en DTP. Maak een afspraak via ThuisVaccinatie.nl voor een consult en vaccinatie aan huis.
vaccinatie-op-reis-logo

 

3 tips van het verkeersbureau van Bueng Kan

Om je verblijf in Bueng Kan goed te laten verlopen geeft verkeersbureau Bueng Kan jou de volgende 3 tips:

  • Op booking.com vind je voordelige en goede hotels in de provincie Bueng Kan
  • in Thailand is de lokale valuta baht. Bestel voor je reis contant geld bij GWK-Travelex voor de 1e dagen in Bueng Kan. De rest wissel je het beste bij aankomst op de luchthaven voor de beste koers.
  • Vragen over Bueng Kan? Stel je in onze chat en 1 van onze reisspecialisten kan je wellicht van advies voorzien.

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over Bueng Kan om in de vakantiestemming te komen!

 

 

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Bueng Kan

De T.A.T., de officiële Thaise toeristeninformatie, heeft geen informatiecentrum in Bueng Kan. De provincie valt onder het kantoor van de T.A.T. in Udon Thani.

Tourism Authority of Thailand Bueng Kan

16 5 Mukkha Montri, Tambon Mak Khaeng, Mueang Udon Thani District
41000 Udon Thani
Thailand
Telefoon: +6642325407


Twitter: twitter.com/thailandfanclub
Facebook: facebook.com/amazingthailand
YouTube: youtube.com/user/tourismthailand
Instagram: instagram.com/tourismthailand

 

Neem contact op met Verkeersbureau Bueng Kan

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mailadres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.

Kaart van Bueng Kan