Winkelen in Ras Al Khaimah

shopping-icoon-verkeersbureaus Ras Al Khaimah biedt shopaholics een nieuwe beleving. Ontdek de tips om te winkelen in Ras Al Khaimah.

Een op maat gemaakte beleving

Stap binnen en kies uit honderden verschillende soorten geparfumeerde olie in traditionele glazen verpakkingen. Voor een op maat gemaakte beleving kan je een persoonlijke parfum creëren door geuren en essentiële oliën te mengen en te matchen.

De nieuwigheid van de geur dankt hout aan de herkomst. De bast van de Aquilaria boom is geïnfecteerd met schimmels en vormt agarhout. Dit van nature voorkomende harsachtige kernhout wordt vervolgens geoogst en gedestilleerd om de donkerbruine, dikke aromatische olie te maken. 70 kilo agarhout levert slechts 20 milliliter puur oud op. Om deze reden is het een van de duurste natuurlijke grondstoffen ter wereld. En wist je dat een kilogram van de beste kwaliteit natuurlijk Indiaas agarhout kan worden geïmporteerd voor tot wel 54.000 dollar?

Behalve de intense en aardse aroma van oud, kun je in Ras Al Khaimah ook de mildere ‘bakhoor’ proeven, een traditionele wierook van agar houtschilfers, gedrenkt in hars, musk, sandelhout en etherische oliën. Hoewel het voornamelijk wordt gebruikt voor het parfumeren van huizen en moskeeën en als wierook voor geluk, kunnen de dampen van bakhoor ook je kleding, huid en haar lekker laten ruiken.