Natuur in Ras Al Khaimah

natuur-icoon-verkeersbureaus Van adembenemende landschappen tot historische gehuchten, de vele verborgen schatten van Ras Al Khaimah zijn het ontdekken waard. Wadi Shawka ligt aan de rand van het Hajar-gebergte, aan de oostelijke grens van Ras Al Khaimah. Een wadi is een vallei of een rivierbedding, en deze herbergt een 10 km lang pad rond een dam die je kunt bewandelen, fietsen of rennen.

Wilde dieren

Wilde dieren

Je kunt het pad ook afleggen per 4×4 met mogelijkheden om buiten de gebaande paden te gaan.Het pad is voor iedereen toegankelijk. Zorg ervoor dat je dat je voldoende water en zonnebrand meeneemt. Het is belangrijk om mensen te vertellen waar je naartoe gaat en dwaal niet af van het pad.

Omringd door heuvels

Tijdens de wandeling word je omringd door heuvels en kleine bergen. Het is een uniek landschap in de Verenigde Arabische Emiraten. Behalve de toevallig passerende mede ontdekkingsreiziger word je alleen vergezeld door kamelen, geiten, ezels en vogels. Palmbomen accentueren de kiezelpaden die langs de kleine poeltjes en natuurlijke waterbronnen weven. Ze zijn het hele jaar door gevuld met water. Na een regenbui bloeien de wadi’s op en vormen ze in een kleurrijk tapijt van grassen en lokale wilde bloemen.

Dit zijn de hotspots van Ras Al Khaimah

Ontvang nu handige tips over Ras Al Khaimah. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

 

Er is een kleine winkel bij de ingang waar je verfrissende snacks kunt kopen. Het kan slim zijn om het pad in tegenovergestelde richting af te leggen, om zo het moeilijkste deel al vroeg te voltooien. Houd er ook rekening mee dat overnachten en zwemmen in deze zwembaden verboden is.

Masafi: een eeuwenoude beschaving

Grenzend aan het Al Hajar gebied ligt het dorp Masafi. Opgravingen hebben hier een eeuwenoude beschaving aan het licht gebracht. Tot de zichtbare hoogtepunten behoren een onlangs gerestaureerd fort van steen en in de zon gebakken klei, met een uitzonderlijk voorbeeld van een falaj. Een falai is een ondergrondse waterweg die is aangelegd om water van de bergen naar binnenplaatsen in het binnenland te kanaliseren.

 

 

Wist je dat de Verenigde Arabische Emiraten natuurlijk mineraalwater produceert? De grootste producent van de regio (genoemd naar de stad) ligt in de buurt. Verken de beroemde bronnen van Masafi in Wadi Tayyibah. Natuurlijke zwembaden en traditionele falaj-systemen vormen een 8,5 km lange route.

5 belevenissen voor natuurliefhebbers

Wist je dat Ras Al-Khaimah de plek bij uitstek is voor degenen geïnteresseerd in flora en fauna? Spot flamingo’s in de mangrovebossen of spot een woestijn oryx. Hier zijn 5 ervaringen om de rijke fauna van het Emiraat te beleven.

1. Natuurwandeling door de woestijn

Volg een rondleiding gecombineerd met een natuurwandeling in het resort Al Wadi Desert. In een speciaal gebied in Ras Al Khaimah kun je de majestueuze woestijn oryx, Arabische paarden, kamelen en andere dieren bewonderen. Tijdens de vrijetijds wandeling maak je kennis met de woestijn flora en -fauna, verschillende zandkleuren en de natuurlijke topografie van de regio.

Country Club paardrijden

Country Club paardrijden

2. Kajakken in de mangroven

Kajakken door de natuurlijke mangrovebossen van Ras Al Khaimah is een ervaring die je niet mag missen. Kies voor een tour van Challenging Adventure, waarmee je een kajaktocht van een dag of een halve dag door de binnen waterkanalen maakt. Geniet ook van andere activiteiten zoals rotsklimmen, abseilen of oriëntatielopen.

3. Valkerij

Valkerij is al honderden jaren een onderdeel van het bedoeïenen erfgoed en wordt nog steeds op grote schaal beoefend in de Verenigde Arabische Emiraten. Bij het trainen van de valk verwijdert de valkenier de kap die overdag zijn ogen bedekt, en laat de valkenier de valk korte vluchten maken. De valk duikt met een adembenemende snelheid en nauwkeurigheid neer om het aas van de valkenier te vangen en wordt zo beloond met een snack. Bekijk dit geweldige spektakel bijvoorbeeld bij het Al Wadi Desert resort of het Banyan Tree Al Wadi Resort.

De Valk sport is popualair

De Valk sport is popualair


4. Vogelspotten

De rijke biodiversiteit van Ras Al Khaimah, de natuurlijke flora en fauna en de overvloedige natuurlijke hulpbronnen maken het gebied een toevluchtsoord voor duizenden vogels en trekvogels. Het Emiraat is al lang een favoriet voor vogelaars uit de hele regio. Al Jazirah Khor telt vele vogelsoorten tijdens de wintermaanden. Zorg ervoor dat je je verrekijker meeneemt.

5. Snorkelen en duiken

Wist je dat de Verenigde Arabische Emiraten, samen met zijn overvloed aan vissen en schildpadden, meer dan één derde van de soorten walvissen en dolfijnen ter wereld herbergt? Je kunt kennismaken met deze prachtige dieren door te gaan snorkelen of door een korte cursus te volgen bij een van de duikscholen van Ras Al Khaimah. De duikscholene zijn meestal aangesloten bij één van de strandhotels.

Fietsen in de woestijn met mountainbikes

Fietsen in de woestijn met mountainbikes

Pijl en Boog schieten in de woestijn

Pijl en Boog schieten in de woestijn

Dieren in Ras Al Khaimah

Ondanks de barre woestijn omstandigheden kennen de Verenigde Arabische Emiraten een groot aantal diersoorten, waarvan de meerderheid te vinden is in Ras Al Khaimah. Je hebt een goede kans om de Arabische tahr, oryx, zand gazelle en berg gazelle te spotten. Andere grote diersoorten zoals de Arabische luipaard, Arabische wolf, gestreepte hyena en woestijn egel zijn moeilijker te vinden.

Bezoek het uitgestrekte Al Wadi natuurreservaat in de Verenigde Arabische Emiraten voor een adembenemende ervaring. Kamelen, paarden, oryx en gazelle zwerven hier vrij rond in het park van 500 hectare. Zo kunnen bezoekers interactief aangaan met de dieren in hun natuurlijke habitat.

Van de 7 soorten zeeschildpadden ter wereld zijn er 4 te vinden in de Verenigde Arabische Emiraten. Groene zeeschildpadden en de karetschildpadden nestelen zelfs op de stranden van de Verenigde Arabische Emiraten en voeden zich hier in het water. De Perzische Golf telt ook meer dan 500 vissoorten, waaronder 29 haaiensoorten. Drie inheemse zoetwatervissoorten zijn alleen in de wadi’s van het Hajar-gebergte van Ras Al Khaimah te vinden.

Migratieroute

Omdat de Verenigde Arabische Emiraten op een belangrijke migratieroute tussen Afrika en Azië liggen, telt Ras Al Khaimah op verschillende tijden in het jaar een grote verscheidenheid aan trekvogels. Verder broeden hier meer dan 100 vogelsoorten, waaronder de woestijnvalk.

Wist je dat dit majestueuze wezen de snelste vogel ter wereld is en een maximale snelheid van 242 mijl per uur haalt terwijl het op zijn prooi jaagt? Bekijk een spannende show in Al Wadi of het Waldorf Astoria, Ras Al Khaimah voor een schitterende show van expert valkeniers. Tot slot, van de 678 soorten plantengroei in Ras Al Khaimah, verdient de overal aanwezige Acacia-boom een speciale vermelding. Deze veelzijdige boom of struik is veel te zien in Ras Al Khaimah en draagt ​​bladeren en vruchten met geneeskrachtige eigenschappen. Het van nature termiet-vrije hout wordt gebruikt als brandstof en ook in de bouw.

De flamingo’s van Ras Al Khaimah

Het is niet ongebruikelijk om roze flamingo’s in de Verenigde Arabische Emiraten te spotten. Elke winter trekken deze fascinerende vogels massaal naar het platteland en genieten ze van de mariene flora en fauna van het Emiraat. De flamingo’s zijn in het bijzonder aangetrokken tot Ras Al Khaimah. Met uitgestrekte mangrovebossen die bloeien in en rond de stad, is het Emiraat rijk aan leven onder water en wemelt het er van de vogels. De grotere flamingo is één van de 6 soorten waadvogels.

De nomadische vogels komen over vanuit Iran en Turkije en zijn vaak onderweg naar Afrika. Ze worden speciaal aangetrokken tot Al Jazirah Khor, een groot wetland ten zuiden van de stad Ras Al Khaimah. Bij de landing speuren ze de ondiepe wateren af ​​op zoek naar zeewormen, kleine kreeftachtige diertjes en andere zeediertjes.

Hoewel de flamingo’s in de Verenigde Arabische Emiraten duidelijk roze zijn, hebben de ze niet de rijke fluorescerende tinten die je vaak ziet in Hollywood-films. Wist je dat de flamingo’s met de helderste tinten roze worden gevonden in het Caribisch gebied en in Midden-Amerika? Hier nemen ze grotere hoeveelheden bèta-caroteen op door het eten van pekelgarnalen.

In Ras Al Khaimah leven de flamingo’s vaak samen met zwart-witte steltkluten en waterhoentjes. Andere trekvogels waar ze mee samenleven zijn onder andere grote zilverreigers, rifreigers en geelsnavel ooievaars. Samen vormen de vogels een fascinerende aanblik voor vogelaars en natuurliefhebbers.

Je kunt de flamingo’s het hele jaar bewonderen, maar wist je dat de beste tijd om ze te zien van oktober tot maart is? Huur in de vroege ochtend kajak en peddel tot diep in de mangrovebossen voor een spectaculaire vogelexcursie. Of loop door de duinen en doorzoek het water met een telescoop. Of je nu een beginnende vogelkenner bent of niet, een ochtend flamingo spotten in Ras Al Khaimah is een rustige en inspirerende manier om je dag te beginnen.