Sport & Vrije tijd in de Oost-Kaap

sport-icoon-verkeersbureaus
De Oost-Kaap is dé plek voor avontuurlijke activiteiten. Reserveer 2 dagen om alle mogelijkheden hier te ontdekken. Zo zijn er geweldige wandelroutes langs de ruige, nog onontdekte kust en kunt u hier kayakken, paardrijden, surfen, zwemmen en fietsen. Verleninging: Verleng je verblijf met een bezoek aan een van de Big 5 wildparken in deze regio.

Bezoek een traditionele Xhosa gemeenschap

Maak kennis met de Xhosa cultuur in Nxingxolo:

  • Ontmoet uw gastvrouw, haar familie en vrienden
  • Laat je in vervoering brengen door de verhalen van uw gastvrouw en leer meer over de tradities van de Xhosa.
  • Geniet samen met de vrouwen van dit dorp van een vers bereide maaltijd en luister naar de verhalen over het leven in deze dorpjes die door de moeders en grootmoeders bestuurd worden terwijl de mannen de kost verdienen in de grote stad.
  • Neem een kijkje op de basisschool van Nxingxolo waar de kinderen het altijd leuk vinden om bezoekers te ontvangen en toe te zingen, als hun lessen dat toelaten. U heeft de mogelijkheid om een donatie te doen.

Prijs: reken op ongeveer € 45,- p.p. inclusief lunch.

Bezoek een township en een kerkdienst

Ontmoeting met de lokale bevolking, bezoek aan een kerkdienst en ‘Chesa Nyama’:

  • Breng een bezoek aan een kerkdienst in East London waar de zang en saamhorigheid van deze gemeente een blijvende indruk zullen achterlaten.
  • Na deze ervaring kunt u genieten van een barbeque met de inwoners bij ‘Chesa Nyama’, een ontmoetingsplek waar men in het weekend bij elkaar komt om de week door te nemen onder het genot van een hapje en een drankje.
  • Bekijk een aantal historische plekken in de Afrikaanse stad East London.

Prijs: reken op € 41,- p.p. inclusief een bbq lunch met inwoners

De Oost-Kaap is dé plek voor avontuurlijke activiteiten. Reserveer minimaal 2 dagen in uw programma om alle mogelijkheden hier te ontdekken. Zo zijn er geweldige wandelroutes langs de ruige, nog onontdekte kust en kunt u hier kayakken, paardrijden, surfen, zwemmen en fietsen. Laat ons uw wensen weten en wij zorgen voor een passend programma!

-daags programma

Om je een beetje op weg te helpen heeft de redactie een 3-daags programma voor jou gemaakt:

Dag 1

Maak kennis met de Xhosa cultuur in Nxingxolo · Ontmoet Mama Tofu, uw gastvrouw, en haar familie en vrienden. Laat je in vervoering brengen door de verhalen van Mama Tofu en leer meer over de tradities van de Xhosa. Geniet samen met de vrouwen van dit dorp van een vers bereide maaltijd en luister naar de verhalen over het leven in deze dorpjes die door de moeders en grootmoeders bestuurd worden terwijl de mannen de kost verdienen in de grote stad. Neem een kijkje op de basisschool van Nxingxolo waar de kinderen het altijd leuk vinden om bezoekers te ontvangen en toe te zingen, als hun lessen dat toelaten. Je hebt de mogelijkheid om een donatie te doen.

Dag 2

Morgan Bay Geniet van een heerlijke picknick langs de prachtige kust. Vrije middag – Keuze uit: paardrijden op het strand, wandelen of fietsen over Thobela’s Scenic Route, kloofing, kayakken op de rivier, zwemmen, heerlijk ontspannen en genieten van het mooie weer en een goed boek.

Dag 3

Ontmoeting met de lokale bevolking, bezoek aan een kerkdienst en ‘Chesa Nyama’. Breng een bezoek aan een kerkdienst in East London waar de zang en saamhorigheid van deze gemeente een blijvende indruk zullen achterlaten. Na deze ervaring kunt u genieten van een barbecue met de inwoners bij ‘Chesa Nyama’, een ontmoetingsplek waar men in het weekend bij elkaar komt om de week door te nemen onder het geniet van een hapje en een drankje. Bekijk een aantal historische plekken in de Afrikaanse stad East London.