Welkom op Fietsrondje voor inspirerende fietsroutes

Fietsrondje geeft jou inspiratie voor fietsroutes door Nederland & België gebruik makend van de bekende knooppunten. Ga op pad met de gewone of elektrische fiets en ontdek uiteenlopende Nederlandse en Belgische fietspaden. De fietsroutes zijn stuk voor stuk ontdekt door Contributor Bert. Fietsrondje is een initiatief in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs.

Het fietsrondje van de maand december 2016 gaat door ‘s-Hertogenbosch

roestelberg-banner

Geniet van een Bossche vol in het Bossche Broek en fiets langs de dorpen die verzwolgen zijn door de bewegende zandmassa. Aanleiding dus voor een nieuw Fietsrondje van december 2016. Fiets je mee?

Natuurkampeerterrein van de maand november 2016 Drouwen in Borger

natuurkampeerterrein-drouwen-fietsrondje-banner

Fietsen en kamperen in de natuur gaan uitstekend samen. Fietsrondje.nl belicht in november natuurkampeerterrein Drouwen in Broger samen met Stichting de Groene Koepel.

Natuurkampeerterrein van de maand oktober 2016 de Buitenplaats in Langedijke (Friesland)

buitenplaats-langedijke-gemaaide-plekjes-tussen-het-hoge-bloeiend-gras-banner

Fietsen en kamperen in de natuur gaan uitstekend samen. Fietsrondje.nl belicht in oktober natuurkampeerterrein de Buitenplaats in Langedijke samen met Stichting de Groene Koepel.

Het Fietsrondje van de maand oktober 2016 gaat door het Rijke Roomsche leven

fietsers-restaurant-banner

Bij de Maas in Limburg is een ontzettend cultureel gebied te vinden. Aanleiding dus voor een nieuw Fietsrondje hier. Lees snel waarom.

Natuurkampeerterrein van de maand september 2016 de Marsbelte in Wesepe

de-trotse-eigenaar-marsbelte-banner

Fietsen en kamperen in de natuur gaan uitstekend samen. Fietsrondje.nl belicht in september natuurkampeerterrein de Marsebelte in Wesepe samen met Stichting de Groene Koepel.

Het Fietsrondje van de maand september 2016 gaat door het Fochteloërveen in Drenthe

fiets-knooppunt-paaltje-banner

In de grensstreek van Drenthe en Friesland ligt een uniek natuurgebied: het Fochtelooërveen. Alle aanleiding voor een fietsrondje vanuit Assen. Lees snel waarom.

Natuurkampeerterrein van de maand augustus 2016 Fleremaheerd in Sebaldeburen (Groningen)

fleremaheerd-natuur-in-volle-glorie-banner

Fietsen en kamperen in de natuur gaan uitstekend samen. Fietsrondje.nl belicht in augustus natuurkampeerterrein fleremaheerd in Groningen samen met Stichting de Groene Koepel.

Fietsrondje augustus 2016: Een rondje Roodbruin in de Leiestreek in België

kortrijk-banner

De Leiestreek staat bekend om de roodbruine unieke bieren, die nergens anders ter wereld gebrouwen worden. Het fietsrondje van de maand augustus voert je in 2 dagen langs vier karakteristieke brouwerijen. Tijd voor een fietsrondje langs de Waal bij Nijmegen.

Over een gravelweggetje naar Natuurkampeerterrein Het Smokkelpad

het-smokkelpad-groesbeek-paaltje-banner

Fietsrondje.nl belicht in juli natuurkampeerterrein Het Smokkelpad vlakbij Groesbeek samen met Natuurkampeerterreinen.nl.

Fietsrondje juli 2016: De Waal bij Nijmegen

nijmegen-waal-banner

Nijmegen is onlangs uitgeroepen tot fietsstad 2016. Een van de meest opmerkelijke fietsprojecten is de Snelbinder die het station met de overzijde van de Waal verbindt. Tijd voor een fietsrondje langs de Waal bij Nijmegen.

Natuurkampeerterrein van de maand juni 2016 Camping de Buorkerij

ook-voor-kinderen-banner

Fietsrondje.nl belicht in juni natuurkampeerterrein de Buorkerij in Dedgun samen met Natuurkampeerterreinen.nl.

Fietsrondje juni: de Leender bossen en de Groote Heide

Zuid-Nederland wordt bereikbaarder

In Strijp is het vermaarde fietscafé de Hospus. Niet toevallig, want in de Leenderbossen en de op de Groote Heide is het schitterend fietsen. Het fietsrondje van juni neemt je naar Noord-Brabant.

Brouwerijfietsronde Reinheitsgebot in Beieren

weihenstephan-banner

Beieren kent maar liefst 660 brouwerijen met veel variaties aan bieren. Al dat bier wordt nog altijd gebrouwen volgens het Reinheitsgebot: de oudste levensmiddelenwet ter wereld. Tijd dus voor een fietsronde vanuit München door de Beierse biercultuur langs 30 brouwerijen.

Fiets mee naar natuurkampeerterrein de Kersengaard in Zuidland (Zuid-Holland)

kersengaard-prachtig-plekje-banner

Fietsrondje.nl belicht in mei natuurkampeerterrein de Kersengaard in Zuidland samen met Natuurkampeerterreinen.nl. Doe ook mee met ons korte onderzoek.

Fietsrondje van de maand mei: de Hondsbossche Duinen

maagdelijke-duinen

Niet alleen Zeeland heeft geworsteld met de zee. In Noord-Holland sloeg een stormvloed een bres in de zeewering. Sinds kort is een nieuwe kunstmatige duinenrij ontstaan: de Hondsbossche Duinen, ideaal voor een fietsrondje.

Ontdek natuurkampeerterrein De Hoogte in Eesveen (Overijssel)

zwemven-natuurkampeerterrein-de-hoogte-banner

Fietsen en kamperen in de natuur gaan uitstekend samen. Fietsrondje.nl belicht in april natuurkampeerterrein De Hoogte in Eesveen samen met Stichting de Groene Koepel.

Fietsrondje van de maand april: de Haspengouw in bloei

fietsrondje-april-banner

Wat de Betuwe is voor Nederland is de Haspengouw voor Vlaanderen. Net als de Betuwe staat ook de Haspengouw in het voorjaar in bloei, maar de Haspengouw heeft heuveltjes met unieke vergezichten over de bloesem. Het stadje Sint-Truiden is een ideaal uitgangspunt voor een prachtig fietsrondje.

Ontdek natuurkampeerterrein Ottermeerhoeve in de Wouwse Plantage

natuurkampeerterreinen-banner

Fietsen en kamperen in de natuur gaan uitstekend samen. Fietsrondje.nl belicht in maart natuurkampeerterrein Ottermeerhoeve in de Wouwse Platange (Noord-Brabant) samen met Stichting de Groene Koepel.

Genieten van Oudenaards bier tijdens het fietsrondje van maart

marktplein-banner

Het stadje Oudenaarde aan de Schelde heeft nog meer cultuurgoed: hun Oudenaards bier. Plan Bier verbindt het fietsen met hun gegiste specialiteit. Kom genieten tijdens het fietsrondje van maart 2016.

Ontdek natuurkampeerterrein Voscheheugte in Mantinge (Drenthe)

beleef-winter-in-de natuur-drenthe-banner

Fietsen en kamperen in de natuur gaan uitstekend samen. Fietsrondje.nl belicht in februari natuurkampeerterrein Voscheheugte in Mantinge samen met Stichting de Groene Koepel.

Een fietsrondje Doornik in Waals-Picardië

1134_MT de la Wallonie Picarde

Waals-Picardië, in de Belgische provincie Henegouwen, laat van zich horen. Ontdek het in het fietsrondje van februari 2016.

Waterland en haar haat-liefdeverhouding met de zee

dijk-voormalige-zuiderzee-banner

Er lopen prachtige fietsroutes door het Waterland gebied onder de rook van onze hoofdstad. Ontdek het in het fietsrondje van januari 2016.

Ontdek natuurkampeerterrein Bekhofschans in Boijl (Friesland)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fietsen en kamperen in de natuur gaan uitstekend samen. Fietsrondje.nl belicht in januari natuurkampeerterrein bekhofschans in Boijl samen met Stichting de Groene Koepel.

Het winterlandschap van de Kennemerduinen en Haarlem

nationaal-park-banner

Het prachtige winterlandschap van de Kennemerduinen. Fiets het fietsrondje en drink na afloop een heerlijk biertje in de Jopen kerk in Haarlem. Ontdek het in het fietsrondje van december 2015.

Fietsen in WaterReijk Weerribben in de kop van Overijssel

foto-van-de-Weerribben-Wieden-banner

WaterReijk, zo noemt de kop van Overijssel zich. Water tref je hier in overvloed, net als fietsliefhebbers, maar buiten het seizoen heb je het WaterReijk vaak alleen. Ontdek het in het fietsrondje van november 2015.

Ga mee naar natuurkampeerterrein Wildemansheerd in Schildwolde

natuurkampeerterrein-paddestoel-banner

Fietsen en kamperen in de natuur gaan uitstekend samen. Fietsrondje.nl belicht in november natuurkampeerterrein Wildemansheerd in Schildwolde samen met Stichting de Groene Koepel.

Een interessant fietsrondje langs beide oevers van de Maas

de-sint-servaasbrug-banner

Maastricht is een van de populairste steden van ons land. Het nu zo rustieke Voeren was in het tweede deel van de vorige eeuw het toneel van een heviger taalstrijd. Stof genoeg voor een interessant fietsrondje langs beide oevers van de Maas.

Ontdek natuurkampeerterrein Distelheide in Doetinchem

tent-natuurkampeerterrein-disterheid-banner

Fietsen en kamperen in de natuur gaan uitstekend samen. Fietsrondje.nl belicht elke maand een natuurkampeerterrein samen met Stichting de Groene Koepel. Ontdek in oktober Distelheide in Doetinchem.

Ontdek natuurkampeerterrein de Stiente in de Noordoostpolder

camping-de-stiente-banner

Fietsen en kamperen in de natuur gaan uitstekend samen. Fietsrondje.nl belicht elke maand een natuurkampeerterrein samen met Stichting de Groene Koepel. Ontdek in september De Stiente in Kraggenbrug.

Een arme en een rijke oever in het Vechtdal

blik-vanaf-heuvel-bij-molnmarsch-banner

Het Vechtdal is gevormd door de ijstijd. Dit heeft gezorgd voor een arme en rijke oever. Men heeft getracht de rivier te temmen, maar nu krijgt het water meer vrijheid. Ontdek het zelf op de fiets vanuit het ministadje Ommen met het fietsrondje van september 2015.

Citybreak Nantes op de fiets

nantes-banner

Barcelona, Parijs en Berlijn trekken steeds meer fietsende citybreak toeristen. Er zijn meer steden die zich daarvoor lenen; Nantes is er één van.

Ontdek De Zeven Zaligheden in Den Ham

de-zeven-zaligheden-terrein-banner

Fietsen en kamperen in de natuur gaan uitstekend samen. Fietsrondje.nl belicht elke maand een natuurkampeerterrein samen met Stichting de Groene Koepel. Ontdek in augustus De Zeven Zaligheden in Den Ham.

Van Zandvoort naar Den Haag door de duinen

fietrondje-augustus-katwijk-den-haag-banner

Fiets van Zandvoort naar Den Haag door de onvolprezen duinen langs de badplaatsen Noordwijk aan Zee en Katwijk aan Zee. Veel fietsplezier met het fietsrondje van augustus!

Aan de Hoorndermeden in Wedde

hoorndermeden-groningen-banner

Fietsen en kamperen in de natuur gaan uitstekend samen. Na een prachtige fietsdag nagenieten in de natuur. Fietsrondje.nl brengt iedere maand een natuurkampeerterrein voor het voetlicht in samenwerking met Stichting de Groene Koepel.

Tour du Tour Utrecht

fietsrondje-juli-banner-tour-de-france

Fiets over een deel van het parcours van de proloog van de Tour de France en ontdek dat je vanuit Utrecht snel in het groen zit met de forten van de Hollandse Waterlinie en het stroomgebied van de Kromme Rijn. Veel fietsplezier en geniet van de Tour de France in Utrecht deze dagen!

Natuurkampeerterrein van de Maand Juni

natuurkampeerterrein-banner

Fietsen en kamperen in de natuur gaan uitstekend samen. Na een prachtige fietsdag nagenieten in de natuur. Lees over het natuurkampeerterrein in Schinnen!

Fietsrondje juni: Maasduinen & Smaakparels in Noord-Limburg

Foto Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers

Het fietsrondje van Juni loopt langs fraaie natuurgebieden aan de Maas. Fietsen krijgt een extra dimensie door Smaakparels. Beleef het en bekijk de foto’s!

Natuurkampeerterrein van de maand mei

kamperen in Overijssel, Erve de Meester.

Fietsen en kamperen in de natuur gaan uitstekend samen. Lees alles over kamperen in Overijssel bij Erve de Meester en bekijk de mooie foto’s.

Fietsrondje mei: de Overbetuwe

rijndijk-driel-heteren-banner

Geniet van een prachtige fietstocht door de Overbetuwe en ervaar alvast de Vierdaagse van Nijmegen. Kom meer te weten over het fietsrondje van de maand mei!

Pontje van de maand april: De Overkant

fietspontje-april-2015-pontje-banner

Op 20 augustus 2011 kwam eindelijk het nieuw gebouwde pontje in gebruik dat aan alle eisen voldeed. Lees over het pontje van de maand april: De Overkant

Het Natuurkampeerterrein van april

Natuurkampeerterreinen

Fietsrondje.nl brengt iedere maand een Natuurkampeerterrein van de Maand voor het voetlicht. Lees over het Natuurkampeerterrein van april: Het Kampeerbosje.

Fietsrondje april: tussen de bollen én de Keukenhof

Meer fietsen in Eindhoven

Naar de bollen….., zong Lous Davids al in de jaren ’30. Onze Bollenstreek in bloei trekt bezoekers over de hele wereld, met als parel op de kroon de Keukenhof. Je kunt er ook prachtig fietsen, ontdek het in het fietsrondje van april 2015.

Fietsrondje maart: Het Roerdal en het Nationaal park Meinweg

heerlijk-plekje-uit-blazen-fietsrondje-maart-2015-banner

Het Fietsrondje van de maand maart; Ontdek de Het Roerdal en het Nationaal park Meinweg, maar kijk uit voor de addertjes in het gras

Fietsrondje februari: De smokkelroute Achterhoek/Münsterland/Twente

fietsend-slingeren-op-haaksbergerveen-banner

Het Fietsrondje van de maand februari; Ontdek de smokkelroute door Achterhoek Münsterland & Twente

Januari: Amstel en Rondehoep vanaf Fiets en Wandelbeurs

langs-de-waver-banner

Niet alleen maar kijken naar fietsen op de Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam-RAI, maar ook een leuk rondje maken. Dat kan langs de Amstel en de polder de Rondjehoep: een opmerkelijke oase van rust en ruimte in een verder verstedelijkt gebied. Ontdek het speciale Fiets & Wandelbeurs fietsrondje van de maand januari.

Pontje van de maand december: Pontveer Nessersluis

nessersluis-vaart-over-fietspondje-december-banner

Het Fietspontje van de maand december, de Nessersluis vaart al sinds 1919, in beheer bij de familie. Ontdek de historie van het veer in de Amstel.

Fietsrondje december: Rond het Zwillbrocker Venn achter Groenlo

fietsrondje-zwillbrock-watermolen-banner

Tot het Schengen-akkoord kon je als fietser alleen de grens over via een beperkt aantal officiële grensposten. Nu zijn er achter Groenlo een net met grensoverschrijdende fietsroutes. Ontdek het fietsrondje van de maand december.

Fietsrondje november: Fietsen op de Gooise matras zonder BN-ers

natuurproducten-te-koop

Het Fietsrondje van November laat een andere Gooise matras, zonder BN-ers zien, die bestaat uit heidevelden en bossen en meer. Lees snel verder!

Fietspontje van de maand november

uitzicht-over-ij-amsterdam-noord kopie

Voor recreatieve fietsers is nu een alternatief voor de drukke fietsroute naar Amsterdam Noord: met de Oostveer vanaf het Java-eiland het IJ over.

Fietsrondje oktober: 50 km in omgeving Schinnen

fietjournalist-bert-sitters-fietsrondje-Foto-rrutger-van-den-hoofdakker

Het is weer oktober: de maand van het bokbier. Ervaar het decor van Limburgse boerderijen en kastelen in een nog onbekend stukje Limburg op de fiets…of e-bike.