Tsjechië

In het hart van Europa ligt het fascinerende land Tsjechië met een rijke geschiedenis, een prachtige hoofdstad en natuurparken waar de actieve toerist zijn hart kan ophalen. Ontdek de pracht van de Tsjechische regio’s en geniet van alles wat Tsjechië te bieden heeft. Ontdek de toeristische en minder toeristische plekken in Tsjechië. Dit schitterende land herbergt vele schatten en een mooie natuur.

Bohemen

Het westelijke deel van Tsjechië heet Bohemen en bestaat uit vijf regio‘s met Praag in het midden. De hoofdstad is een ideale toegangspoort tot de Tsjechische gebieden in een schitterende natuur.

Eten & Drinken

Tsjechië is het land van bier en dit wordt dan ook volop gedronken. Maar wist je dat ook wijn wordt geproduceerd? De Tsjechische keuken is een samensmelting van vele invloeden van andere landen. Ontdek alle traditionele gerechten van Tsjechië.

Kunst & Cultuur

Door haar centrale ligging in Midden-Europa kruisten in Tsjechië veel belangrijke handelsroutes elkaar. De plek waar cultuur bij elkaar komt is natuurlijk Praag, maar ook in de Tsjechische regio’s is er een breed scala aan natuur en cultuur.

Moravië en Silezië

Moravië en Silezië bezitten Middeleeuwse monumenten en enkele van de mooiste historische steden van Tsjechië. De levendige volkstradities, haar heerlijke wijn enhet ongerepte berglandschap maken het een verrassende bestemming.

Natuur

Tsjechië is een uitstekende bestemming voor een actieve vakantie zonder massatoerisme. Door het afwisselende landschap verveelt het nooit en is voor ieder wat wils.

Overnachten

Van kamperen in de natuur tot een design hotel in Praag. Vakantiehuisjes, stacaravans, hotels, pensions en grote tot kleine campings zijn te vinden in Tsjechië. Het is zelfs mogelijk om in kastelen te verblijven.

Praag

Praag is één van de oudste en minst aangetaste steden van Europa. Het is een stad vol verrassingen en op bijna elke hoek is wel iets te zien, te doen of beleven.

Sport & Vrije tijd

Tsjechië is een land met een brede variatie aan sportactiviteiten zowel in de zomer als winter. Het land is een prima alternatief voor een wintersportvakantie. In de winter ligt er bijna altijd sneeuw, de pistes zijn goed onderhouden en het is betaalbaar.

Vervoer

Tsjechië ligt in Midden-Europa en is hierdoor makkelijk te bereiken met de auto, trein, bus of vliegtuig. De redelijk korte reistijd en de vele mogelijkheden om in het land te komen maken Tsjechië een aantrekkelijke bestemming voor een stedentrip of lange vakantie.

vranov-ladislav-renner

Vakantie vieren in Tsjechië

Tsjechië bestaat bekend om haar bier, de hoofdstad Praag en als goedkope bestemming. Maar Tsjechië is meer dan dit! In elke regio zijn prachtige bezienswaardigheden gecombineerd met een afwisselend landschap dat iedereen kan waarderen. Voor families met kinderen, wandel- en fietsliefhebbers tot de rustzoeker is het land ideaal. Steden worden afgewisseld door bossen en rivieren en pittoreske dorpjes met volksarchitectuur liggen verspreidt in het land. De glooiende heuvels en grotten, het brede aanbod accommodaties en de diverse vervoersmogelijkheden van en naar Tsjechië maken het land een aantrekkelijke vakantiebestemming voor jong tot oud.

Algemene informatie

Tsjechië heeft een oppervlakte van circa 79000 km² en telt ongeveer 10,2 miljoen inwoners (129,5 inwoners per km²). Het land bestaat uit de regio’s Bohemen, Moravië en Silezië en grenst aan de landen Duitsland, Polen, Slowakije en Oostenrijk. Deze centraal ligging heeft er voor gezorgd dat er vele culturen zich mengden en Tsjechië door de eeuwen heeft verschillende heersers heeft gekend. Tsjechië is ongeveer twee keer zo groot als Nederland. Het betaalmiddel in Tsjechië is kronen. Het land heeft een landklimaat. In de zomer is het meestal prachtig weer en kan het warm zijn. In de winter kan het er vaak sneeuwen en hierdoor is Tsjechië ook een prima wintersportbestemming.

tsjechie-kasteel

Tsjechië in een notendop

Het westelijke gedeelte van Tsjechië heet Bohemen en wordt onderverdeelt in vijf regio’s: Centraal-Bohemen, Zuid-Bohemen, West-Bohemen, Noord-Bohemen en Oost-Bohemen. In deze regio’s zijn diverse landschappen te bewonderen. Van steile bergen tot een vlak landschap en van kronkelende rivieren tot meren. Bijzonder zijn de rotsformaties, de kuuroorden, het Reuzengebergte en natuurlijk de hoofdstad Praag.

Het oostelijke gedeelte van Tsjechië is verdeelt in de provincies Moravië en Silezië. Twee gebieden die tevens veel te bieden hebben voor de toerist. Unesco monumenten zijn hier volop en in deze streek zijn tradities nog levendig. Grotten, wijngaarden, studentensteden, bergen en bossen is een compacte omschrijving van Oost-Tsjechië.

5 Tips van CzechTourism

 • Een liefhebber van bier? Ga naar een bierspa! Deze zijn zowel in Praag als in de rest van Tsjechië te vinden.
 • Maak een rondreis door Tsjechië en bewonder de natuur en cultuur van het land.
 • Ga op wintersport in Tsjechië! Het Reuzengebergte en Dolni Morava zijn prachtige wintersportbestemmingen.
 • De lokale VVV’s van Tsjechië kunnen u helpen aan kaarten, lokale aanraders en bijzondere plekken die je als toerist niet zo snel had gevonden.
 • Blijf op de hoogte van Tsjechië met onze inspirerende nieuwsbrief!

Reizen naar Tsjechië

Het Tsjechische Verkeersbureau kan precies vertellen waar in Tsjechie het echt de moeite waard is. De hoofdstad Praag, de bergen die geschikt zijn voor wintersport of lange wandelingen in de zomer, de typische dorpen of bezoek een van de indrukwekkende concentratiekampen.
Plaatselijk kunt u terecht bij een lokale VVV-van Tsjechie die u kan helpen aan kaarten, lokale aanraders en bijzondere plekken die je als toerist niet zo snel had gevonden.

Praag: de Gouden Stad met honderd torens

Praag is een van de oudste en minst aangetaste steden van Europa. Praag heeft dan ook verschillende bijnamen, zoals de Gouden Stad, stad met de honderd torens (wat een understatement is, het zijn er in werkelijkheid meer dan 550) etc. Het oude stadscentrum van Praag staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Praag is ideaal voor een citytrip! Lees alles over Praag.

Bezienswaardigheden in Praag

Beroemde bezienswaardigheden in Praag zijn

 • de astronomische klok op het Oude Stadsplein
 • uiteraard de Karelsbrug met de bekende kunstenaars over de Moldao,
 • de vesting, de Praagse burcht (het grootste burcht ter wereld)
 • de Sint Nicolaaskerk
 • de uitkijktoren in Petrin
 • het huis van de bekendste oud-inwoner van Praag, Franz Kafka (Joodse wijk)

Op zoek naar wat luchtigers? In het Noorden van Praag zit een grote dierentuin, die als 7e op de lijst van beste dierentuinen ter wereld staat! Of een middag winkelen langs (inter)nationale winkels met gunstige prijzen.

Cultuur in Praag

Voor cultuur zit u ook goed, met het Nationaal Museum en het Nationaal Theater. In mei vindt in het Nationale Theater jaarlijks het Praagse Lente Festival plaats, waarbij aandacht wordt besteed aan klassieke muziek en Tsjechische componisten als Smetana.
Het Praagse verkeersbureau heeft alle bezienswaardigheden die u niet mag missen keurig voor u op een rij gezet, zodat u niets van de Tsjechische hoofdstad overslaat.
Heeft u alle bekende trekpleisters bezocht maar wilt u nog meer historie in de stad bekijken? Ga langs bij het plaatselijke VVV-kantoor voor stadswandelingen en plekken die je als toerist niet zo snel zult ontdekken. Als u meer geinteresseerd bent in de Zuid-Bohemen of het Lopnomeer moet u zeker de reisverslagen lezen op puuropreis.nl. U leest er alles over Ceské Budějovice en wat dat te maken heeft met Budweiser bier.

Tsjechische bergen

Tsjechië is een uitstekende bestemming voor een actieve vakantie zonder massatoerisme. In de winter is Tsjechië een prima alternatief voor de standaard wintersportoorden. De pistes zijn goed geprepareerd maar de omliggende gebieden ruiger en onaangetast. Tsjechië is vrijwel iedere winter sneeuwzeker door het landklimaat. ‘s Zomers zijn de bergen ideaal voor lange bergwandelingen door de natuur. Informeer bij het Tsjechische Verkeersbureau of Tsjechië een goede vakantiebestemming voor u is. De plaatselijke VVV’s hebben ook veel informatie en (wandel)kaarten voor uw verblijf in Tsjechië.

Indrukwekkende herinnering

Hoewel Tsjechie door de Tweede Wereldoorlog nauwelijks is aangetast, heeft deze wel degelijk een rol gespeeld. In Terezin of Theresienstadt zijn concentratiekampen bewaard gebleven en toegankelijk voor publiek. De kampen zijn voor zover mogelijk nog in dezelfde staat als tijdens de oorlog. Via het Tsjechische Verkeersbureau kunt u informeren naar georganiseerde rondleidingen met een Nederlandse gids. Ter plekke bij de VVV-kantoren kunt u meer informatie inwinnen over de kampen en de geschiedenis van de plaatsen zelf.

krusno-hori-jan-watzek

Verkeersbureaus.info heeft een aantal aan te raden hotels voor je geselecteerd, met passende voordelige vliegtickets en goedkope autohuur aanbiedingen. Verkeersbureaus.info geeft je de meest complete informatie over je vakantiebestemming!

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Tsjechië

CzechTourism

1043 GL Amsterdam
Gatwickstraat 11
Nederland
Telefoon: +31615696875
URL:

twitter
Facebook: www.facebook.com/czechrepublic.nl
YouTube: youtube.com/visitczech
Pinterest: pinterest.com/bezoek_tsjechie
Instagram: instagram.com/bezoek_tsjechie

 

Neem contact op met Verkeersbureau Tsjechie

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!
 • Schrijf je vraag in het Engels.

Kaart van Verkeersbureau Tsjechie

Andere verkeersbureaus en VVV’s in Tsjechie